x

Bel voor persoonlijk contact: +31 (0)4 33 11 49 37

  • Paling
  • Zalm
  • Makreel
  • Meerval

Geschiedenis

Bij de van oorsprong uit Boekel (Nrd. Br.) afkomstige Raymon is al vanaf jonge leeftijd duidelijk dat hij ondernemer wilde worden. Ieder vrij uurtje werd doorgebracht bij een meervalkwekerij in het dorpje Venhorst, of bij een champignonkwekerij in Boekel. Later werd er nog enkele jaren kennis en ervaring opgedaan bij een toonaangevende paling kwekerij en rokerij in Helmond.

Toen een voormalige werkgever uit de champignonsector in 2005 hem die kans bood hoefde daar niet lang over nagedacht te worden en werd die kans natuurlijk met beide handen aangegrepen. Raymon is hem nog steeds erg dankbaar voor deze kans!

Na een plezierige samenwerking van enkele jaren kwam de ultieme kans om de champignonkwekerij alléén voort te zetten. De opvolgende jaren werd er met veel plezier hard gewerkt. Helaas begon de sector op termijn zich langzaam kant op te bewegen waarbij het op termijn steeds lastiger zou gaan worden een goed resultaat te behalen met de huidige omvang.

Omdat er geen groeimogelijkheden waren werd daarom in 2017 besloten de champignonkwekerij te sluiten en een andere uitdaging aan te gaan. 

De liefde voor aquacultuur is bij Raymon ondertussen altijd aanwezig gebleven. Hierdoor waren ze op dat moment in 2017 al een tijdje hobbymatig paling aan het roken voor familie en vrienden.

De kennis en ervaring die daar voor nodig is, werd opgedaan tijdens zijn werkzame jaren bij de toonaangevende palingkwekerij en rokerij. 

In het begin werd de gerookte vis vooral gedeeld met familie en vrienden maar. De heerlijke authentieke smaak is daarbij bij anderen niet onopgemerkt gebleven. Daarom werd door Sonja gestart met de verkoop vanuit het “winkeltje” aan huis in Boekel. Door de enorme belangstelling en de goede beoordelingen voor het product dat ze maakten werd duidelijk dat ze wel iets goed deden. 

Samen met zijn vrouw Sonja afkomstig uit Ulestraten (Z-Limburg) welke op dat moment nog als gastouder werkzaam was werd al snel duidelijk dat zij hun krachten als ondernemers wilden gaan bundelen. Er werden plannen gemaakt en uitvoerig onderzoek gedaan om de haalbaarheid het roken van vis en paling in het bijzonder verder te gaan professionaliseren.

Weloverwogen is daarna de keuze gemaakt zich te gaan vestigen in de prachtige regio Zuid-Limburg, een regio die Sonja niet vreemd was omdat zij daar is opgegroeid is. Sonja heeft van nature een enorme  sociale persoonlijkheid en zij voelt zich dan nu ook enorm op haar gemak in het contact met klanten in haar winkeltje op het Sint Agnesplein 4 in Bunde.

Hopelijk mogen wij u daar snel een keer als klant begroeten.