x

Bel voor persoonlijk contact: +31 (0)4 92 83 99 11

  • Paling
  • Zalm
  • Makreel
  • Meerval

Het rookproces

De juiste smaak van onze producten begint bij een selectie van de beste grondstoffen. Wij werken daarom samen met de beste viskwekers en maken daarom uitsluitend gebruik van grondstoffen met de hoogste kwaliteit.

Na aankomst van de paling bij Rokerij Van Lieshout worden deze geplaatst in een bassin met schoon leiding water. Dit is om de zogenaamde grondsmaak uit het vlees te laten verdwijnen.

De paling wordt vervolgens middels een vast protocol onder strengste hygiënevoorschriften  schoongemaakt en verwerkt om vervolgens gepekeld te worden. Het zoutgehalte van het pekelwater is daarbij nauwkeurig is bepaald. Later zal daar een belangrijk gedeelte van de smaak door worden bepaald.

Het zogenaamde rookproces bestaat uit verschillende stappen. Als eerste drogen we de paling boven een open vuurtje. Nadat de huid droog genoeg is, wordt op het juiste moment overgestapt naar het daadwerkelijk roken en garen van de paling. Hierbij gebruiken we om de heerlijke en authentieke smaak aan onze gerookte producten te geven beukenhout. Het hele proces neemt afhankelijk van de paling  tussen de 1.5 en 2 uur in beslag.

Door een perfect samenspel tussen het op de juiste wijze pekelen van de paling en het tot in precisie uitvoeren van het rookproces door de roker, krijgen we de unieke smaak bij Rokerij Van Lieshout.