x

Bel voor persoonlijk contact: +31 (0)4 33 11 49 37

  • Paling

    Paling

  • Zalm

    Zalm

  • Makreel

    Makreel

  • Meerval

    Meerval

Pasta met gerookte zalm

Bereidingstijd:

10-20 minuten

 

Ingrediënten 4 personen

- 400 gr pasta naar keuze

400 gr gerookte zalm van Rokerij Van Lieshout

- 3 eetlepels fijngehakte, verse dille

- 1 teentje knoflook, fijngehakt

- 250 ml (kook)room

- 100 ml witte wijn of citroensap

- extra vergine olijfolie, zout en versgemalen peper

Voor de extra variatie: één hand verse spinazie per persoon.

 

Voorbereiding

Snijd de zalm in reepjes.

 

Bereidingswijze

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met wat zout. Verwarm ondertussen een beetje olijfolie in een sauspan en fruit hierin de knoflook. Voeg 2 eetlepels dille, room en wijn toe en laat op laag vuur zachtjes pruttelen totdat de meeste alcohol verdampt is. Als je geen wijn wilt gebruiken dan kun je de saus op smaak brengen met wat citroensap. Gebruik niet teveel in één keer om te voorkomen dat de saus te zuur wordt. Het zure eruit halen is nauwelijks mogelijk, een beetje extra toevoegen wel! Breng de saus op smaak met wat zout en versgemalen peper. Giet de pasta af als deze gaar is en doe het terug in de pan. Roer een klein scheutje olijfolie door de pasta. Voeg daarna de saus en de zalm toe en schep alles goed door elkaar.

Variatietip:

Om de pasta nog iets completer te maken kun je in de saus de verse spinazie toevoegen. Doe dit op het laatst zodat de spinazie niet tot snot kookt maar enkel wat zachter wordt.

 

Serveertip

Schep op (verwarmde) borden en strooi er de rest van de dille overheen.