x

Bel voor persoonlijk contact: +31 (0)4 33 11 49 37

  • Paling

    Paling

  • Zalm

    Zalm

  • Makreel

    Makreel

  • Meerval

    Meerval

Paling - Zalm Surprise

 

Ingrediënten 4 personen

 1/2 komkommer
1/2 verse bieslook 25 gram
100 gr gerookte palingfilet
1 el citroensap
3 el olijfolie extra vierge
1 th.l. italiaanse kruiden
zout en vergemalen zwarte peper
2 el creme fraiche
200 gr gerookte zalmfilet
1 bakje rucolacress
4 kleine koffiekopjes
plastic folie

Voorbereiding

Helft van de halve komkommer in flinterdunne plakjes snijden. Rest van halve komkommer halveren en met theelepel zaadjes eruit scheppen. Komkommer in kleine stukjes snijden. Bieslook fijn knippen. Palingfilets in dunne reepjes snijden. In kommetje citroensap, olijfolie, italiaansekruiden en zout en peper naar smaak tot een dressing kloppen.
In kom paling, komkommerblokjes, bieslook, 1/2 el. dressing en creme fraiche door elkaar scheppen. Op smaak brengen met peper en zout.
Kopjes eerst bekleden met plasticfolie daarna met de zalm plakken. Zalm over de rand van de kopjes laten hangen. Palingmengsel erin scheppen en lciht aandrukken. Zalm over de vulling dichtvouwen. Kopjes tot gebruik in de koelkast zetten.

Bereidingswijze

Kopjes boven 4 bordjes keren en timbaaltjes op borden laten glijden. Voorzichtig het folie verwijderen. Rucolacress van bedje knippen. Plakjes komkommer en rucolacress rond de tiumbaaltjes verdelen. Rest van de dressing erover sprenkelen. Eventueel garneren met een schijfje citroen.

 (bron: libelle)

paling - zalm surprise